2014. december 11., csütörtök

Mit lehet tenni, ha az oldal túl lassan tölt be?


Ha azt tapasztalja, hogy a honlapját, ha megnyitja a böngészőben, akkor nagyon sokat kell várni arra, míg minden jól látszik, akkor az a helyzet, hogy lassan töltődik be az oldal. De honnan lehet tudni, hogy ez nem csak Önnél van így, hanem minden felhasználónál is? Miért nagyobb baj ez annál, mint hogy próbára teszi az ember türelmét?

Egy eszköz, a betöltési sebesség mérésére
Meglepő lenne, ha erre a Google-nak nem lenne eszköze. Van. A Google oldalbetöltési-sebesség mérője a Google PageSpeed Insights. Használata egyszerű. Egy hosszú beviteli mezőbe beírjuk a honlapunk URL-jét és megkapjuk az elemzést. Mi a Békás Kft. honlapját vizsgáltuk meg az eszközzel. A következő képek jól mutatják az elemzés erdményeit.

Ez a PageSpeed Insights nyitó oldala. Csak be kell írni a honlap címét.
Itt jól látszik, hogy mire jó a PageSpeed Indights.

Itt látszik, hogy a Békás Kft. honlapja milyen gyorsaság szempontjából.




Azt is megmondja, hogy mit kell tenni
A Google Google PageSpeed Insights azért is hasznos elemző eszköz, mert nem csak mér, hanem javaslatokat is tesz arra, hogy a mért eredmény hogyan javítható. Természetesen, az ilyen javításokat jobb a webmesterre bízni.

Miért fontos a betöltési sebesség?
Minél gyorsabban tölt be egy honlap, annál jobb élményt ad a felhasználónak. Egy honlap minél jobb élményt ad egy felhasználónak, annál előrébb kerül a természetes találatok között Google kereső listáján. Vagyis SEO szempontból nagyon fontos az eredmény. Az eszköz használata ingyenes. Érdemes kipróbálni. Várjuk hozzászólásban a tapasztalatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése