Sokan
gondolják úgy, hogy a csokoládé tortákon már nincs mit újítani.
Azt hiszik, hogy a csokoládé torta olyan a cukrászatban, mint az
elcsépelt téma az újságokban, amire azt szokták mondani, hogy
„lerágott csont”. Lehet, hogy tévednek? Győződjenek meg a
kérdésről saját maguk. A Békás Kft. legújabb receptjéből
megtudhatják, hogy van-e még új a csokitorták körében? Íme, a
recept.
Csoki torta Békás módra. Figyeljük meg a díszítést! |
Csokoládétorta:
Piskóta:
Redol
My
Emulgeálószer, 1 kg piskóta masszába 20g
Ropogós
alj:
120g Vela
mogyorókrém
60
g Ebano
52 %-os étcsokoládé
A
kettőt együtt vízgőzön felolvasztjuk. A krémet a piskótalapra
öntjük, majd megszórjuk 40 g gabonagolyóval,
amelytől ropogós lesz.
Krém:
25 g csokoládés
Trebon fond
30
g víz
100
g tejszínhab (lágy hab)
A
krémet azután visszük fel a tortára, miután a ropogós alj
meghúzott.
Bevonó:
Sacher
Supreme kakaós
krém, melyet vízgőz felett felolvasztunk, és bevonjuk vele a
tortát. A bevonó fényes, nem törik és szépen szeletelhető.
Díszek:
Zafiro
Bitter
díszek (A Zafiro egy bevonó massza, de mivel úgy viselkedik, mint
egy csokoládé, így díszek készítésére is alkalmas. Fehér és
ét változatban is kapható. Az ét változata, a Zafiro Bitter 25%
kakaótartalommal rendelkezik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése