2014. december 4., csütörtök

A csokoládé torta nem „lerágott csont”!


Sokan gondolják úgy, hogy a csokoládé tortákon már nincs mit újítani. Azt hiszik, hogy a csokoládé torta olyan a cukrászatban, mint az elcsépelt téma az újságokban, amire azt szokták mondani, hogy „lerágott csont”. Lehet, hogy tévednek? Győződjenek meg a kérdésről saját maguk. A Békás Kft. legújabb receptjéből megtudhatják, hogy van-e még új a csokitorták körében? Íme, a recept.

Csoki torta Békás módra. Figyeljük meg a díszítést!



Csokoládétorta:
Piskóta: Redol My Emulgeálószer, 1 kg piskóta masszába 20g
Ropogós alj: 
                     120g Vela mogyorókrém
          60 g Ebano 52 %-os étcsokoládé
A kettőt együtt vízgőzön felolvasztjuk. A krémet a piskótalapra öntjük, majd megszórjuk 40 g gabonagolyóval, amelytől ropogós lesz.
Krém: 
         25 g csokoládés Trebon fond
         30 g víz
         100 g tejszínhab (lágy hab)
A krémet azután visszük fel a tortára, miután a ropogós alj meghúzott.
Bevonó: Sacher Supreme kakaós krém, melyet vízgőz felett felolvasztunk, és bevonjuk vele a tortát. A bevonó fényes, nem törik és szépen szeletelhető.
Díszek:
Zafiro Bitter díszek (A Zafiro egy bevonó massza, de mivel úgy viselkedik, mint egy csokoládé, így díszek készítésére is alkalmas. Fehér és ét változatban is kapható. Az ét változata, a Zafiro Bitter 25% kakaótartalommal rendelkezik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése