2014. november 15., szombat

Sütisorozatunk következő darabja: Csokoládé Desszert


Ha a televíziókban szívesen nézik az emberek a sorozatokat, akkor talán a mesterek is szívesen olvasnak süteményekről sorozatot. Ezért adunk közre a Békás Kft. blogjában időről időre recepteket. Mivel mostani leírásunk is szakembereknek szól, azért vannak fogalmak, amelyeket nem magyarázunk. A leírást csak azért tagoltuk kérdésekkel, hogy aki első olvasáskor csak gyorsan átfutná a szöveget, annak is segítségére legyünk.
Mi a desszert két főbb része?
Csokoládés piskóta: Hagyományos piskóta megszórva Norte sütésálló csokoládécseppel.
Figyeljük meg a télies dekorációt!
Csokoládékrém: 
  • 250 g Norte Trebon csokoládés fond
  • 200 g víz
  • 1000 g tejszínhab
A Trebon fondot a vízzel kikeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.



Mi a krém alapjául szolgáló Norte Trebon fond előnye?
A Trebon fond használata könnyű és gyors, az így kapott krémet azonnal használhatjuk. Szilikon formába is tölthető, látványos desszerteket készíthetünk belőle. Használatával állandó minőséget és finom íz világot tudunk biztosítani.
Tipp: Állati tejszínt használva jobban kijönnek az ízek.
 Melyik csokoládé bevonó nem töredezik?
A csokoládés bevonót a Sacher Supreme kakaós krémből készítettük el: felmelegítjük a Sacher krémet és azonnal használhatjuk. Mind bevonásra mind dekorálásra egyaránt használható stabil szerkezetének köszönhetően. Alkalmazása könnyű, könnyen vágható bevonatot képez a süteményeken, mely nem törik, nem reped.
Hogyan dekorálhatunk egy desszertet, hogy az télies hangulatot adjon?
A tányérdesszert dekorációjához Samoa dekor zselét használtunk, mely kapható erdei gyümölcsös, epres, málnás és citromos ízekben. Stabil szerkezetének, fényes textúrájának köszönhetően szépen dekorálhatjuk vele közvetlenül desszertjeinket, illetve a tányérdesszerteket is.
A másik dekoráció hópihe alakú szórócukor, amivel téli hangulatot varázsolhatunk desszertjeinkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése