Ha
a televíziókban szívesen nézik az emberek a sorozatokat, akkor
talán a mesterek is szívesen olvasnak süteményekről sorozatot.
Ezért adunk közre a Békás Kft. blogjában időről időre
recepteket. Mivel mostani leírásunk is szakembereknek szól, azért
vannak fogalmak, amelyeket nem magyarázunk. A leírást csak azért
tagoltuk kérdésekkel, hogy aki első olvasáskor csak gyorsan
átfutná a szöveget, annak is segítségére legyünk.
Mi
a desszert két főbb része?
Csokoládés
piskóta: Hagyományos piskóta megszórva Norte sütésálló
csokoládécseppel.
Figyeljük meg a télies dekorációt! |
Csokoládékrém:
- 250 g Norte Trebon csokoládés fond
- 200 g víz
- 1000 g tejszínhab
A
Trebon fondot a vízzel kikeverjük és hozzáadjuk a felvert
tejszínhabot.
Mi
a krém alapjául szolgáló Norte Trebon fond előnye?
A
Trebon fond használata könnyű és gyors, az így kapott krémet
azonnal használhatjuk. Szilikon formába is tölthető, látványos
desszerteket készíthetünk belőle. Használatával állandó
minőséget és finom íz világot tudunk biztosítani.
Tipp:
Állati tejszínt használva jobban kijönnek az ízek.
Melyik csokoládé bevonó nem töredezik?
A
csokoládés bevonót a Sacher Supreme kakaós krémből készítettük
el: felmelegítjük a Sacher krémet és azonnal használhatjuk. Mind
bevonásra mind dekorálásra egyaránt használható stabil
szerkezetének köszönhetően. Alkalmazása könnyű, könnyen
vágható bevonatot képez a süteményeken, mely nem törik, nem
reped.
Hogyan
dekorálhatunk egy desszertet, hogy az télies hangulatot adjon?
A
tányérdesszert dekorációjához Samoa dekor zselét használtunk,
mely kapható erdei gyümölcsös, epres, málnás és citromos
ízekben. Stabil szerkezetének, fényes textúrájának köszönhetően
szépen dekorálhatjuk vele közvetlenül desszertjeinket, illetve a
tányérdesszerteket is.
A
másik dekoráció hópihe alakú szórócukor, amivel téli
hangulatot varázsolhatunk desszertjeinkre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése