2014. november 11., kedd

Lopják a képeit? Venne képet, de nem tudja ki a jogtulajdonos?


Gondok a képekkel
Akinek van honlapja, az tudja, hogy egy kép fölérhet 1000 karakter szöveggel. Ezért szinte minden honlap tulajdonosa sok energiát fordít arra, hogy jó képeket tegyen föl a honlapjára. Sokan vesznek profiktól képeket, mások maguk készítik. És vannak, akik az internetről szednek le olyan fotókat, amelyeknek mások a jogos tulajdonosai. Így az is előfordulhat, hogy az Ön gyönyörű süteményéről készült, gyönyörű felvételt más is használja. De hogyan tudhatja ezt meg? Az internet hatalmas.

Gondoltak a gondjára!
Van egy jó hírem. Egy okos csapat készített egy olyan kereső eszközt, amely segít Önnek megtalálni az eltulajdonított képeit. Íme az alkalmazás URL-je: https://www.tineye.com
Sőt! Nem csak az eredeti formáját tudja azonosítani az Ön fényképfelvételének, hanem a módosított formáját is.

Ez a TinEye főoldala. Elég beírni az Ön honlapjának címét és máris megtudhatja, hogy lopják-e a képeit.

És ha Ön szeretne mástól képet kérni?
Gyakran fordul elő az is, hogy Ön becsületesen venne egy fotót valakitől, de nem tudja, hogy ki a jogos tulajdonos. Nos, a Tineye ebben is segítségére lehet. Rövid keresésé után szinte minden interneten található képről megmondja a jog birtokosának adatait. Egyszer érdemes kipróbálni! Ha van róla tapasztalata, kérjük, hogy egy hozzászólásban ossza meg velünk! Ha érdekli az eszköz használatának részletei, akkor is írjon egy hozzásszólást! Válaszolni fogunk. Köszönjük.

Ezeket tudja a TinEye. Ugye, szemrevaló?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése